maanantai 11. marraskuuta 2019

Vierailulla Aalto yliopiston kauppakorkeakoulussa

Vierailimme maanantaina 4.11. taloustiedon jatkokurssin (YH06) kanssa Aalto-yliopiston taloustieteen laitoksella. Vierailun tarkoituksena oli saada yksityiskohtaisempaa informaatiota Aallosta ja muista maan kauppakorkeakouluista. Ryhmämme yleinen kuva vierailusta oli erittäin positiivinen. Meille oli varattu hienot tilat uuden yliopistorakennuksen ylimmästä kerroksesta. Tarjoilu oli erinomainen lisä maanantai-iltapäivän vierailulle, eikä asiantuntijoissakaan ollut moitittavaa.
Alussa meille tarjottiin pullakahvit, mutta sen jälkeen pääsimme kuuntelemaan tutkimustiedon assistentti Eero Nurmen lyhyen esityksen kauppakorkeakoulun toiminnasta ja opintojen tarjonnasta. Seuraavaksi puheenvuorossa oli taloustiedon professori Pauli Murto. Hän kertoi taloustiedon opiskelusta kauppakorkeakoulussa. Myös kolmannen vuosikurssin opiskelija Willka Reyes pääsi ääneen kertomalla hieman sisäpiirin tietoja kauppakorkeakoulussa opiskelusta. Hän kertoi hyviä vinkkejä ja asioita, jotka varmasti olivat jokaisen meidän mielessä jollain tapaa.

Mitä me sitten tapaamisesta opimme? Ensimmäisenä tulee mieleen se, että professori Murto puhui stereotypian vastaisesti aivan ymmärrettäviä asioita ja hieman vaikeammat käsitteet hän ystävällisesti avasi meille ennenkuin jatkoi esitystään. Saimme hyvin perusteellisen opetuksen, mitä kauppakorkeakoulussa opetetaan varsinkin taloustieteen alalla. Professori Murto opetti myös meille kuuluisan “peliteorian” alkeet, saimme siis kokea pienen palasen siitä, millaista Murron luennoilla/ tunneilla tulee tulevaisuudessa olemaan. Ensin täytyisi tietenkin päästä sisään, mutta uskomme että Otaniemen akatemia antaa meille tähän tarvittavat eväät.
- Matias P., Matias M. ja Ilmari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti