perjantai 1. marraskuuta 2019

Taloustaitoja ja yrittäjyyttä Hautomossa 7.10.2019


Kaikki Otaniemen lukion kakkosluokkalaiset osallistuivat kolmen tunnin ajan Hautomo-tapahtuman työpajoihin, joissa opiskeltiin talouden hallintaa, bisneksen perusteita ja maailmantalouden kiemuroita. Hautomon järjestivät Nordea ja Taloudellinen tiedotustoimisto eli TAT.

Työpajat oli jaettu kolmeen joiden aiheina oli: Oma talous haltuun, Yrittäjyys ja Kansainvälinen kauppa. Olimme tapahtumassa ryhmän vetäjiä eli veimme määrätyt pienryhmät oikeisiin paikkoihin oikeaan aikaan ja varmistimme samalla sen, että ryhmä pysyy kasassa ja suorittaa sille annetut tehtävät. Pajoissa pelattiin mm. Kahoottia, joka liittyi talouskäsitteisiin. Lisäksi kuuntelimme luentoja ja keskustelimme pajan vetäjien kanssa.

Opimme päivän aikana talouden käsitteitä, jotka varmasti auttavat tulevaisuudessa oman talouden hallinnassa. Opimme myös globaalista taloudesta, joka on iso osa nykymaailmaa. Kuulimme myös megatrendien vaikutuksesta niin tavallisen kuluttajan kuin yritysten kaupankäyntiin.,


Työpajat olivat kivaa vaihtelua oppimiseen ja työpajoissa oppi uusia asioita. Pelasimme Aliasta, jossa opimme paljon uutta taloussanastoa. Pääsimme myös keskustelemaan muiden opiskelijoiden kanssa taloudesta ja sen vaikutuksesta meihin nuoriin. Tutustuin moniin uusiin ihmisiin isossa lukiossamme. Vaikka työpajat olivat hauskoja ja opettavaisia, olisivat ne voineet haastaa vielä vähän enemmän ajattelemaan. Pajoissa olisi voinut olla myös tehtäviä, joissa olisi pitänyt toimia enemmän yhdessä ryhmänä.

- Ella ja Elena

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti