perjantai 15. marraskuuta 2019

Lukiolaisten pörssipäivä 11.11.2019

Olimme 11.11.2019 vierailemassa Pörssitalolla Helsingissä toisen asteen opiskelijoille järjestetyssä pörssipäivässä. Tapahtumassa kuulimme talouden asiantuntijoilta osakemarkkinoista, omistajuudesta, vastuullisesta omistajuudesta ja yleisesti pörssin toiminnasta.


Tapahtumassa olivat puhumassa Pörssisäätiön toimitusjohtaja Sari Lounasmeri, Remedy Entertainmentin toimitusjohtaja Tervo Virtala ja S-Pankin päästrategi Lippo Suominen. Lounasmeri kertoi pörssin historiasta ja pörssin yhteiskunnallisesta merkityksestä. Lounasmeri myös taustoitti pörssin taustoja ja tavoitteita. Lounasmeren edustaman pörssisäätiön agendana on kehittää arvopaperimarkkinoita, edistää arvopaperisäästämistä ja parantaa suomalaisten talousosaamista.

Suomalaisen peliyhtiö Remedyn toimitusjohtaja, Tero Virtala oli puhumassa oman yrityksensä historiasta sekä toimintamalleista. Virtalan puhe oli lähes täyspainotteinen pitch firmastaan, eikä niinkään peliyhtiön näkökulmasta pörssiin. Virtala kertoi onneksi myös firmansa hyödyistä listauduttuaan pörssiin vuonna 2017.

S-Pankin päästrategiksi Nordeasta hypännyt Lippo Suominen mielestämme piti tapahtuman loppuun mielestämme tilaisuuden parhaan esityksen. Suominen kertoi hyvin ajankohtaisilla esimerkeillään, miksi nuorten kannattaa sijoittaa. Suominen korosti myös, että sijoittaminen kannattaisi aloittaa mahdollisimman pian ja uskommekin Suomisen tehneen kaikkiin lähtemättömän vaikutuksen. Esityksessään Suominen kertoi sijoittamisen realiteetit, eli hänen sanojaan siteeraten “Sijoittaminen ei ole vain ruusuilla tanssimista, vaan välillä voi tulla tappiota niin, että tuntuu.”

-  Elia ja Timi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti